Hard Seltzer Yapım Kılavuzu

06-08-2021 23:46
Hard Seltzer Yapım Kılavuzu
 

Hazırsanız.. taptaze, gazlı ve alkollü içeceğinizi yapmaya başlıyoruz. Sadece mayalayın, aromanızı katın ve şişeleyin, bu kadar! 2 hafta sonra, yazın en popüler içeceğini yudumlayın. Yıl boyunca tüketebilirsiniz.

 


 
AŞAMA 1 – FERMANTASYON
 
1. Fermantörünüzü, kapağını ve karıştırma çubuğunu dezenfekte ederek başlayın. İlk kullanımda alkali temizleyici Sanimax’ı kullanmanıza gerek yoktur; sadece Biosan’ı kullanabilirsiniz (temizleme ürünleri ayrıca satılır).

2. Torbadaki şeker mixini fermantörünüzün içine boşaltın, 3 litre kaynar su ekleyip iyice karıştırarak şekerin tamamen erimesini sağlayın.

3. Fermantörü 20 litreye kadar dolduracak şekilde soğuk su ekleyin ve iyice karıştırın. Soğuk su ekleme işleminden sonra sıvının sıcaklığının 18-26C arasında olması gerekir. Eğer sıcaklık bu aralığın üzerindeyse fermantörü buzlu suya oturtarak soğutabilirsiniz. Doğru sıcaklığı yakaladıktan sonra fermantöre önce maya besinini ekleyin ve karıştırın. Daha sonra mayayı ekleyin ve karıştırın.

4. Fermantörün kapağına hava kilidini takın. Kapağı kapatın ve hava geçirmez şekilde tam olarak kapandığına emin olun. Hava kilidini haznelerin yarısına gelecek şekilde kaynatılıp soğutulmuş veya dezenfektanlı suyla doldurun. 18-26C arasında 7 gün veya hava kilidinden 48 saat boyunca hava kabarcığı çıkmayıncaya dek dinlendirin.

5. Yedi gün veya hava kilidinden gaz çıkışı durduktan 48 saat sonra, bir hidrometre kullanarak SG ölçümü alabilirsiniz. Fermantasyon bittiyse SG değeriniz 998-1.002 arasında olmalıdır. Eğer SG değeriniz bu aralıkta değilse, tekrar SG ölçümü almadan önce fermantasyonun bitmesini bir kaç gün daha bekleyebilirsiniz.

ÖNEMLİ: HİÇ BİR ZAMAN FERMANTASYON BİTMEDEN ŞİŞELEMEYE GEÇMEYİN. FERMANTASYONUN BİTTİĞİNE KESİN OLARAK EMİN OLMANIN TEK YOLU, 48 SAAT ARA İLE ALDIĞINIZ İKİ SG ÖLÇÜMÜNÜN AYNI DEĞERİ GÖSTERİYOR OLMASIDIR.
 
AŞAMA 2 – AROMA 
 

6. Fermantasyon tamamlandıktan sonra, fermantöre aroma mixi poşetindekileri ekleyerek, karıştırın. Şişeleme adımına geçmeden önce fermantörün kapağını ve hava kilidini kapatarak, 24 saat dinlenmeye bırakın. Bu, 7. adıma geçmeden önce mayanın dibe çökmesine olanak sağlayacaktır. 

 
 
AŞAMA 3 – ŞİŞELEME 
 
7. Kullanacağınız şişeleri, kapakları ve dolum çubuğunu dezenfekte edin. Şişeleme için bira şişelerini veya kendinden kapaklı/stoperli cam şişeleri tercih edebilirsiniz. Herhangi bir kırığı, çatlağı ya da hasarı olan veya tekrar kullanıma uygun olmayan şişeler kullanılmamalıdır. 

8. Hazırladığınız hard seltzer'ı şişelere tepesinde 5cm boşluk bırakacak şekilde dolum çubuğu yardımıyla doldurun. Şişeleri kapaklamadan önce 50cl’lik her bir şişe başına tepeleme bir çay kaşığı (2-3 gram) şeker ekleyin. Farklı ebattaki şişeler (33cl, 50cl, 75cl) için şeker ölçeklerini kullanabilirsiniz.

9. Şişeleri kapaklayarak, 14 gün boyunca 18-26C sıcaklıkta dinlendirin. Bu sürenin sonunda şişeleri daha serin bir yere alarak, hard seltzer'ınızın tortusu çöküp berraklaşana kadar dinlendirin. Berraklaştıktan sonra, soğutarak tüketebilirsiniz.
 
 


Aşağıdaki linklere tıklayarak dosyaları PDF formatında bilgisayarınıza indirebilirsiniz.
 
Hard Seltzer kitlerimize buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Afiyet olsun! 

 
 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.