Chitosan (1% w/w), deniz kabuklularının çok ince toz hale getirilmesiyle elde edilmiş son derece doğal ve nötr bir üründür. Kieselsol ile birlikte kullanılarak, şarapta bulanıklığa sebep olan protein ve benzeri uzun zincirli bileşenlerin bağlanarak çöktürülmesini sağlar. Tortusundan ayrılmış şarapta kieselsolun ardından chitosan uygulayın. 24 - 48 saat bekletip tortudan ayırın.
Net miktar: 100 g. (50 litrelik şarap için dozajdır.)
Uygulama:
- Fermantasyonu bitmiş şarabı tortusundan ayırın ve içinde hapsolmuş karbondioksit gazını atması için şiddetli şekilde 1-2 dakika karıştırın
- Kieselsol ekleyip (30 gram/ 50 lt) yavaşça 10 saniye karıştırın.
- Bir saat bekleyin ve Chitosanı ekleyip (100 g / 50 lt) 10 saniye yavaşça karıştırıp kapatın, 24 saat bekleyin.
- Şarabı aktararak oluşan tortudan ayırın.
NOT: Bu ürün Kieselsol ile birlikte kullanılır:
Firmanın ürün görsellerinde değişiklik yapma hakkı saklıdır.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!