Potasyum Sorbat - 70 g.
Küfler, mayalar ve birçok bakteriye karşı geniş bir kullanım alanına sahiptir. Potasyum Sorbat (E202); Sudaki çözünürlüğü yüksektir, alkolde ise az çözünür.
Normal kullanımında belirgin bir tadı ve kokusu yoktur.
Potasyum Sorbat, sorbik asitin potasyum tuzudur.
Şarap ve şıranın fiziksel ve kimyasal olarak stabilizasyonunu sağlamaktadır.
Fermantasyon sonrası şarabın stabilizyonu için şişede maya re-aktivasyonunu önler.
Şarap ve şıranın kimyasal ve fiziksel stabilizasyonunu sağlar. Fermantasyondan sonra şarabın stabilizyonu için (şişede maya re-aktivasyonunu önler), özellikle şeker içeren ürünlerde PMS ile birlikte kullanılmalıdır.
Şarap için dozaj : 0,2 gram/litre
Firmanın ürün görsellerinde değişiklik yapma hakkı saklıdır.