Tartarik Asit - 100 g.
Tartarik asit üzümde bulunan doğal asittir. Şarap üretiminde şıranın pH'sını, dolayısıyla asiditesini belirleyen en önemli asittir. Olgunlaşmayla miktarı azalan tartarik asit eksikliği sonucu şarabın dengesini sağlayan üç ana ayaktan biri olan asitlik düşük kalır (diğer iki önemli bileşen tanen ve alkoldür). Türkiye gibi güneşin bol olduğu ve bunun sonucunda olgunlaşmanın hızlı olduğu ülkelerde şeker hızla yükselirken hasat anı asidite düşüklüğü yaygın bir sorundur. Tartarik asit asitliği düşük olan üzümlerde asitliği yükseltmek, ph seviyesini bakterilere karşı etkin olan 3.5-3.6 gibi değerlere düşürmek için (asiditeyi yükseltmek için) eklenir. Ekleme zamanı: Üzüm sap ayırma/patlatma işleminden hemen sonra, mayalamadan hemen önce. Bu şekilde bakteriyel riski azalmış bir fermantasyon ve sonraki safhalarda daha yavaş ama daha iyi olgunlaşan, uzun ömürlü, diri şaraplar elde edilir. Alternatif olarak fermantasyonu bitmiş şaraplara da eklenebilir. Kırmızı şaraplarda hedef pH: 3.6, beyaz şaraplarda pH: 3.3 olmalıdır. Dozaj: 1 gr tartarik asit 1 litre şıranın pH'sını 0,1 değerinde düşürür (asiditeyi artırır) Uygulama: Eklenecek şıranızdan bir kovaya birkaç litre alıp tartarik asidi ekleyerek iyice eritin, ana şıranıza ekleyip karıştırın. Örnek: Elinizde 200 lt pH 3.8 değerinde şıranız/şarabınız olsun. pH değerini 3.6 ya getirmek istediğinizi farz edelim (0.2 birim); 200 lt x 2 gr (her 0.1 birim için 1 gr) = 400 gr tartarik asit eklediğinizde 200 lt'lik şarabınızın pH'sı 38'den 3.6'ya düşer. Olgunlaşma boyunca tartarik asit şaraptaki potasyum ile birleşip 'şarap taşı' olarak bilinen potasyum tartarat (KHT) oluşturarak çöker. Bu madde yemeklerde kullanılan 'krem tartar'ın hammaddesidir. L-tartarik asit. Ambalaj: 500 g. Menşei : Almanya
Firmanın ürün görsellerinde değişiklik yapma hakkı saklıdır.